Hantera användare

Det finns fyra olika typer av konton i bildbanken som styr hur mycket en användare får göra.

Kontotyperna

Administratör Kan hantera användare, arkiv och använda alla funktioner i bildbanken.
Bildredaktör Kan arbeta fritt med bildbanken men kan inte skapa användare och arkiv.
Läsanvändare Kan se mediefiler i bildbanken, kan ladda hem och dela media men kan inte redigera.
Uppladdare Kan inte se några bilder, utan kan enbart ladda upp mediefiler. T.ex. för externa fotografer.

Skapa användare

Du skapar ett nytt konto under Inställningar

1. Välj Skapa användare
  2. Skriv in önskad e-post och lösenord för kontot
  3. Välj kontotyp Bildredaktör, Läsanvändare eller Uppladdare
  4. Välj Arkiv som användaren ska ha tillgång till
  5. Tryck Skapa användare

Redigera användare

Du redigerar konton under Inställningar

1. Klicka Användare i menyn
  2. Välj användare i listan, klicka pennan för att öppna redigera.
  3. Här kan du ändra användarens roll eller tillgång till Arkiv

Ändra lösenord

• Under Inställningar kan man själv ändra sitt nuvarande lösenord.
  • Användare kan också nollställa lösenordet genom att klicka Glömt lösenordet?
  • Administratörer kan ändra lösenord åt användare genom att öppna Inställningar > Användare och klicka på symbolen *** till höger om användaren. Ange det nya lösenordet två gånger och klicka Ändra lösenord

Tillgång till bilder

Om du vill att olika användare ska ha tillgång till olika mediefiler använder du dig av Arkiv.