Jag godkänner att mitt IP-nummer sparas och att cookies används, för statistik och för att förbättra min användarupplevelse. Mer om cookies.
hamburger menu

Dela mediefiler till utomstående

Skapa en delningslänk för att dela en enstaka bild eller flera bilder som zip-arkiv. Delningslänken kräver ingen användare och gör det snabbt för utomstående personer att få tillgång till filer.

Dela till e-post och direktlänk

Dela en eller flera bilder till en utomstående utan konto i bildbanken. Välj hur lång tid det tar innan länken förfaller (eller gör en länk som funkar permanent). Du kan dela ut enstaka bilder eller hela album. Innehållet i utdelade album kommer automatiskt uppdateras om du ändrar innehållet i efterhand. När du klickar "Dela" skapas en unik länk där bilderna finns tillgängliga. Du kan också välja att länken skickas till en eller flera e-postadresser med en meddelandetext du själv väljer.

Så delar du

  1. Markera ett eller flera album och bilder
  2. Klicka på nedladdningsverktyget (pilen nedåt) och välj sedan "Dela" från menyn som visas. Läs mer om verktygen
  3. Från dialogrutan som visas väljer du hur länge länken är aktiv, meddelandetext och e-post att skicka till (om du skickar till flera mottagare separera adresserna med kommatecken).
  4. Godkänn genom att trycka på knappen "Dela" i dialogrutan.
  5. Nu visas meddelandet "Filerna är utdelade". Utdelningslänken visas också här. Om du vill spara länken för att själv kunna skicka den till personer kom ihåg att spara den nu. Länken går inte att se igen om du stängt fönstret.

Mottagaren

Mottagaren som du delar till får ett e-postmeddelande som förklarar att det delats ut filer samt ditt eget meddelande. Ditt meddelande syns också på utdelningssidan. Utdelningssidan visar album och bilder med alternativ att antingen Ladda ner alla filer som ett zip-arkiv eller ladda ner enstaka bilder eller album (det är också möjligt för mottagaren att öppna album).